Вашиот прелистувач не поддржува JavaScript кој е неопходен за правилно функционирање на сајтот.

Управување со кориснички имиња и привилегии

COBISS Кооперативен онлајн библиографски систем и сервиси COBISS

Воведни објаснувања

 

Управувањето со корисничките имиња и привилегиите е функционалност на порталот наменета за регистрираните корисници кои истовремено имаат статус на администратори на локалните апликации во библиотеката. Со користење на таа функционалност овие корисници во своите библиотеки можат да отвораат нови кориснички имиња, а на постојните кориснички имиња можат да им го менуваат статусот на активност, како и групата нивни привилегии.

Управувањето со кориснички имиња мора да се извршува со знаење на раководството на библиотеката.

Отворањето ново корисничко име и уредувањето на статусот се врши преку линкот Кориснички имиња, а за уредување на привилегиите треба да се избере линкот Привилегии за работење во системот COBISS.

 

Датум на последната измена: 20. 2. 2015


ОНЛАЈН-ЕВИДЕНЦИИ

Пристап до регистрациите

Регистрирани корисници
ПРИЈАВУВАЊЕ НА ПОРТАЛОТ

Ваша е-пошта:

Лозинка:

Дали ви е потребна помош?

Телефон:
(02) 3230 151, лок. 200

Е-пошта: cobissizo@nubsk.edu.mk

© 1997-2022 IZUM | V 3.20 |